NEO
کاربرد تست های شخصیت چیست؟
اکثر ما علاقه داریم خودمان را بیشتر بشناسیم و یکی از ساده ترین راه ها استفاده از تست شخصیت شناسی است. در حال حاضر تست های شخصیت شناسی متعددی در اینترنت وجود دارد که بسیاری از آنها کاملا غیر علمی هستند. با این حال، تست های شخصیت معتبر برای شناخت فردی، استخدام نیرو و مشاوره قبل از ازدواج استفاده می شوند.
مهمترین مزیت تست نئو، اعتبار و دقت بالای نتایج است. انجام آزمون نئو و تحلیل نتایج آن، زمان زیادی (حدود 60 دقیقه) از شما می گیرد ولی این تست از علمیترین آزمون ها برای بررسی بیطرفانه و دقیق شخصیت است و می تواند اطلاعاتی در اختیار شما بگذارد که در کمتر آزمون شخصیتشناسی بدست می آید. معمولا تست روانشناسی نئو به یک چکاپ کامل شخصیتی شبیه است می تواند مثل یک چکاپ ،جزئیات کاملی از ویژگی های شخصیتی شما را ارایه دهد.

ساختار تست نئو
پیشازاین گفتیم که این تست شخصیت شناسی در مرحله اول شامل سه ویژگی رفتاری بود. اما در ادامه به این تست دو مشخصه دیگر هم اضافه شد تا در نهایت تست شناخت شخصیت نئو بهعنوان یک تست پنج عاملی در نظر گرفته شود.
این تست را با نام مستعار تست شخصیت شناسی پنج عاملی یا نظریه پنج عامل شخصیت یا Big Five Personality Test میشناسند. در این تست پنج بخش مختلف شخصیتی افراد بهصورت دقیق بررسی و ارزیابی شده و از مجموع نتایج به دست آمده از این تحلیلها، برای رسیدن به یک نتیجه نهایی شخصیت شناسی استفاده میشود.
روان رنجوری (N)
افرادی که از روان رنجوری بالایی رنج میبرند، تمایل به تجربه اثرات منفی مانند ترس، غم، خجالت، خشم، گناه و انزجار دارند. افرادی که روان رنجوری پایینی دارند از نظر عاطفی پایدار هستند. معمولاً آرام، خونسرد و حتي ريلكس هستند و قادرند که با موقعيت هاي استرس زا بدون ناراحتي و لرزش مواجه شوند.
برون گرایی (E)
افرادی که میزان برونگرایی بالایی دارند، اجتماعی هستند. آنها مردم را دوست دارند و حضور در گروهها و اجتماعات بزرگ را ترجیح میدهند. افرادی که برونگرایی پایینی دارند، محتاط، مستقل و خوددار هستند. افراد درونگرا ترجیح میدهند که تنها باشند.
گشودگی به تجربه (O)
افرادی که تمایل بالایی به تجربه کردن دارند، دارای قوه تخیل فعال، حساسیت به زیبایی شناختی(دارای روحیه هنری)، توجه به احساسات درونی، ترجیح تنوع، کنجکاوی و قضاوت هستند. افرادی که در تمایل به تجربه نمره پایینی میگیرند، معمولاً در رفتارهایشان معمولی و در دیدگاه شان محافظهکار هستند.
سازش پذیری (A)
افرادی که توافق بالایی دارند اساسا نوع دوست هستند. آنها تمایل دارند با دیگران همدردی کنند و مشتاق کمک به آنها هستند و معتقدند که دیگران نیز به همان اندازه در عوض کمک کننده خواهند بود. افرادی که امتیاز کمتری بدست می آورند معمولا خود محور هستند، نسبت به نیات دیگران شک دارند و به جای همکاری، رقابتی هستند.
وجدانی بودن (C)
افرادی که وظیفه شناسی بالایی دارند، هدفمند، با اراده قوی و مصمم هستند. آنها معمولا در برنامه ریزی، سازماندهی و انجام وظایف مشارکت دارند. وظیفه شناسی بالا با پیشرفت تحصیلی و شغلی مرتبط است. امتیازآوران بالا دقیق، وقت شناس و قابل اعتماد هستند. افراد با امتیاز پایین در به کارگیری اصول اخلاقی کمتر دقیق هستند و در تلاش برای رسیدن به اهدافشان بی احتیاط می باشند.
دیدگاهتان را بنویسید