disc

اگر معیار اعتبار رو میزان استفاده از یک تست بدونیم، تست DISC در کنار سادگی، بسیار معتبره و بارها اعتبار نتایج حاصل از اون از نظر آماری بررسی شده. موسسههای زیادی مشغول اصلاح تست DISC و ارائۀ پرسشنامههای دقیقتر و نتایج کاملتر هستند. ساده و کاربردی بودن نتایج حاصل از آزمون DISC باعث شده این تست در زمینههای متفاوتی مانند بهبود ارتباطات فردی، بهبود ارتباطات سازمانی، بهبود سبک تدریس، بهبود فروش، بهبود مدیریت و رهبری و … استفاده بشه. در این مطلب دربارۀ تیپهای رفتاری دیسک، تفسیر تست DISC و چگونگی استفاده از نتایج تست DISC در پیشبرد مسیر شغلی صحبت میکنیم و در انتها هم میتونید آزمون دیسک رو بهصورت رایگان انجام بدید.
نمونهای از نتایج تست دیسک:
تفاوت تست رفتارشناسی با تست شخصیتشناسی در چیست؟
«شخصیت» یک مفهوم انتزاعیه و ترکیبیه از هر آنچه ما هستیم شامل رفتار، افکار، هیجانات، انگیزشها، ارزشها و …؛ شخصیت تعریفهای بسیاری داره و درک شخصیت و استفاده از اون در بهبود زندگی، پروسهای زمانبره ولی درک و تحلیل رفتارهای ما سادهتره، چون رفتار قابلمشاهدهست و در صورت نیاز، قابل تطبیق با محیطه.
تست شخصیتشناسی Big5 به شما میزان پنج صفت شخصیتی مهم رو نشون میده و طبق اون پیشنهاداتی برای بهبود ابعاد مختلف زندگی ارائه میده. تست تیپشناسی MBTI، هشت مولفه رو در گرایشهای درونی شما بررسی میکنه و شخصیت شما رو در یکی از 16 گروه اصلی خودش جا میده.
نتایج تستهای شخصیتشناسی برای استفاده نیاز به تحلیلهای مناسبی دارند و با وجود شناخت عمیقتری که نسبت به شخصیت فرد ایجاد میکنند، به راحتی کاربردی نمیشن.
تست رفتارشناسی دیسک با تقسیم ویژگیهای مهم رفتاری به 4 گروه که هر کدام نمودهای رفتاری مشخصی دارند؛ به آسانی قابل یادگیریه. شما میتونید به سادگی قالب اصلی دیسک رو یاد بگیرید و همۀ سبکهای رفتاری اصلی دیسک رو بشناسید؛ نتایج تست دیسک به راحتی قابل استفاده در یک گروهه و میتونه افراد رو به درک مشترکی از همدیگه برسونه.
تحلیل آزمون دیسک چه اطلاعاتی به ما میدهد؟
تحلیل این تست، اطلاعاتی از ۴ نوع تیپ شخصیتی در اختیارتان قرار میدهد. در سال ۱۹۲۸، ویلیام مارستون چهار نوع تیپ شخصیتی را مشخص کرد:
- D: قدرتمند
- I: تأثیرگذار
- S: ثابت
- C: سازگار
محققان دیگر، بر اساس ارزیابیهای شخصیتیِ حدود ۱۰۰۰۰ نفر در یک بازه زمانی ۲۵ ساله، این چهار دستهبندی را به شرح زیر بهروز کرد:
- D: سلطهگر
- I: الهامبخش
- S: حامی
- C: وظیفهشناس
Dominant
افرادی که نه تنها برونگرا هستند بلکه در عین حال کار برایشان مهم است اصطلاحاً تیپ D هستند. این تیپ افراد غالباً روی نتایج، حل مشکلات، مسائل و نتیجه متمرکز هستند.
Inspiring
افرادی که برونگرا بوده اما بیشتر به روابط انسانی متمایل هستند، جزو تیپ I هستند. این گروه بیشتر تمایل دارند تا روی تعامل با سایر افراد، لذت بردن از لحظات زندگی و خوش بودن تمرکز کنند.
Supportive
افرادی که درونگرا هستند و در عین حال روی روابط انسانی متمرکز میباشند اصطلاحاً S هستند به این شکل که روی حفظ روابط انسانی، ایجاد صلح و آرامش و به طور کلی هارمونی متمرکز میباشند.
Cautious
افرادی که درونگرا هستند اما بر خلاف تیپ S، کار برایشان مهمتر از روابط انسانی است اصطلاحاً C نامیده میشوند. این افراد بیشتر روی حقایق، قوانین و مقررات تمرکز میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید